Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εισβολές σε σπίτια από την Γκεστάπο


Το ’41 ο εκφωνητής Κωνσταντίνος  Σταυρόπουλος είχε αναφωνήσει :

Προσοχή! 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα! (όπως σήμερα τα μεγάλα κανάλια) 
Έλληνες! Μην τον ακούτε! 

Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης! 
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!


Συνέλαβαν τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο


2013-03-27 16:18:43
Φωτογραφία για Δείτε τη σημαία που κρέμασε ο Δημήτρης Κολλάτος - Τι λέει για το περιστατικό μέσα από το κρατητήριο
Ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος, συνελήφθη από την Γκεστάπο σήμερα το μεσημέρι για προσβολή εθνικού συμβόλου. 

Η σύλληψη έγινε στις 14.40, ύστερα από καταγγελία ότι ο Κολλάτος είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην οδό Λουκιανού 8Α στο Κολωνάκι, μια ελληνική σημαία που απεικόνιζε μια γερμανική μπότα που την πατάει και αφήνει ένα αποτύπωμα από αίμα, ενώ φαινόταν και ο αγκυλωτός σταυρός. 

Εκτέλεσαν την Λέλα Καραγιάννη


8 Σεπτεμβρίου 1944 

Τον Ιούλιο το 1944, η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από την Γκεστάπο μαζί με τα πέντε από τα παιδιά της, βασανίστηκε στα μπουντρούμια των Ες-Ες στην οδό Μέρλιν, μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και τελικά, άκαμπτη στις ανακρίσεις και τα βασανιστήρια, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, μαζί με άλλους 27 αγωνιστές της Αντίστασης, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 στο 'Αλσος Χαϊδαρίου


Επιδρομή της Γκεστάπο σε σπίτια στην Ιερισσό.
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013,


Συνελήφθησαν ύποπτοι για τα επεισόδια στις Σκουριές


Ειδικές δυνάμεις της Γκεστάπο, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, έσπασαν αιφνιδιαστικά και συγχρονισμένα τις πόρτες από τις οικίες 2 υπόπτων για τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής και πραγματοποίησαν δύο συλλήψεις.

Η έφοδος της Γκεστάπο προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού και κατευθύνθηκαν στο τμήμα της Ιερισσού, όπου σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μπήκαν μέσα και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αργότερα θα οδηγηθούν στον  ταγματασφαλίτη  Αντώνιο Δάγκουλα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εκδοθεί εντάλματα εις βάρος τους.

Συνέλαβαν ξανά τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο

2013-04-21 22:04:24

Τι λέει ο Κολλάτος μέσα από το κρατητήριο
Δύο πανό με την καγκελάριο Μέρκελ αλλά και τον… Αδόλφο Χίτλερ ανάρτησε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι, πλησίον της γερμανικής πρεσβείας, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος. Στο σημείο έσπευσε Γκεστάπο, η οποία τον συνέλαβε. 

Στο ένα πανό αναγραφόταν:
«27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα, Αντισταθήκαμε» και στο άλλο:
«Απρίλιος 2013, οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα, Κοιμόμαστε».

Ο σκηνοθέτης δεν άνοιγε την πόρτα της κατοικίας του, η οποία τελικώς παραβιάστηκε και ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Στο κτίριο της οδού Μέρλιν. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.