Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δεν θα γίνει το EuroWorking Group της Τετάρτης γιατί η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα

Δεν θα γίνει το EuroWorking Group της Τετάρτης - "Η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα"
Δεν θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη για την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την οποία αναμενόταν να γίνει η ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.   

Εμπόδιο στο Eurogroup φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους, και το θέμα θα συζητηθεί μόλις αυτά εφαρμοστούν πλήρως.   Η αναβολή αυτή σημάνει πως θα υπάρξει καθυστέρηση και στην απόφαση για εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ που αναμένονταν να γίνει αυτή την εβδομάδα.   
Δύσκολη αναμένεται να είναι η αυριανή μέρα για το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα συναντήσει τους θεσμούς που επέστρεψαν απόψε στην Ελλάδα. 
Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Παρασκευή, έχοντας στην ατζέντα τους όλα τα ζητήματα της συμφωνίας.   
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 9.00 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. 
Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.   
Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 6.00 το απόγευμα και σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).   
Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ)- θα πραγματοποιηθούν και πάλι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτό θα είναι το Χίλτον όπως την προηγούμενη φορά. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.