Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παίρνει το Mega η Αγγελοπούλου; Νομοσχέδιο και αδειοδότηση τη Βουλή

Το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σάββατο. Στον απόηχο της έντονης αυτής κινητικότητας – δραστηριότητας, όπως αναφέρει του Kourdistoportokali, η Γιάννα Αγγελοπούλου, επεξεργάζεται το ενδεχόμενο ν’ αποκτήσει την τηλεοπτική συχνότητα του Mega και μάλιστα με τη βοήθεια της κυβέρνησης και η οποία, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένεται να στριμώξει τους ιδιοκτήτες του.
Ηδη όπως απεκάλυψε ο εκδότης του ΒΗΜΑτος, Σταύρος Ψυχάρης μόλις προ ημερών το κανάλι πλήρωσε “χαράτσι 15 εκατομμυρίων ευρώ”. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση κλείσει τις στρόφιγγες του δανεισμού το κανάλι θα αντιμετωπίσει υπαρξιακό πρόβλημα-κάτι που θα οδηγήσει στην πώληση ή την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, και η κυβέρνηση έχει ανάγκη από δικά της κανάλια (εκτός της ΕΡΤ) μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της.
Κι αυτό που τονίζεται, είναι πως στους επόμενους μήνες η λαϊκή αντίδραση, λόγω επιβολής σκληρών μέτρων, αναμένεται μεγάλη και γι αυτό τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να έχουν πολλές συχνότητες για να υπεραμυνθούν των θέσεών τους. Σύμφωνα με τοKourdistoportokali, το Mega στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή γραμμή άμυνας για την κυβέρνηση. Κι όσο για το πως θα αγοράσει η κα Αγγελοπούλου το Mega, η απάντηση είναι με δάνεια που θα πάρει από τις τράπεζες. Κάτι που δεν δίνουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες του.

Το Σάββατο η ψηφοφορία
Το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σάββατο. Πριν την ψήφιση του όμως η Βουλή θα πρέπει να τακτοποιήσει το θέμα του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οι τηλεοπτικές άδειες που θα προβλέπει το νομοσχέδιο θα είναι από πέντε έως οκτώ, αν και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι προσφορές που θα κατατεθούν είναι εκείνες που θα δείξουν πόσες άδειες μπορεί να αντέξει η πραγματικότητα σήμερα.

«Μπαίνει ένα όριο στο θέμα των αδειών, οι οποίες θα είναι πέντε με οκτώ», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, χθες αναμενόταν η κατάθεση νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) και για την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ που θα ακολουθήσει επείγουσα διαδικασία λόγω προθεσμιών.
Ωστόσο, η Διάσκεψη των Προέδρων δεν θα ασχοληθεί με το ζήτημα των Πόθεν Έσχες, καθώς ανήκει αποκλειστικά στις αρμοδιότητες της σχετικής επιτροπής που αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.