Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

«Βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό – Ντοπέ οι αδερφές Γουίλιαμς και η Σιμόν Μπάιλς;


Μία ομάδα Ρώσων «χακτιβιστών» που αυτοαποκαλούνται «Fancy Bears» ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα που εμπλέκουν σπουδαίους αθλητές με χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Ανάμεσα στα έγγραφα αυτά (σ.σ. η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί) που υποκλάπησαν από το σύστημα ADAMS της WADA, βρίσκεται ο ιατρικός φάκελος του νέου αστεριού της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς όπου και αναφέρεται ότι έχει βρεθεί θετική σε χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ.το δείγμα φέρεται να συλλέχθηκε στις 11 Αυγούστου).
Ακόμη, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και οι φάκελοι των αδερφών Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς, καθώς και αυτός της Αμερικανίδας παίκτριας του WNBA, Ελένα Ντελε Ντονόπου γίνεται λόγος για χρήση απαγορευμένων ουσιών όπως π.χ. η πρεδνιζόνη και η μεθυλπρεδνιζολόνη.
Τα έγγραφα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα και στο twitter των «Fancy Bears», οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να χακάρουν τις βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισµού Αντιντόπινγκ.
Πριν από λίγη ώρα, η WADA εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση και τη διαρροή εγγράφων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η διαδικτυακή εισβολή πραγματοποιήθηκε από μία ρωσική ομάδα χάκερς και πως λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.
Ωστόσο, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι σ’αυτή την πρώτη αντίδραση που εκδόθηκε πολλές ώρες μετά τη δημοσίευση των ονομάτων, δεν υπάρχει διάψευση. Η WADA αναφέρει απλώς ότι πρόκειται για Ρώσους και τονίζει ότι η επίθεση έχει στόχο να πλήξει την εγκυρότητα του παγκόσμιου συστήματος αντιντόπιγνκ.
«Καταδικάζουμε την κυβερνο-επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντι-ντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία».
csmbgjfwyaapgqc
csmbgojxyaasc56
cslutcgwyaabyho

πηγή:pixlax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.