Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Έρευνα των εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Λίγες ώρες αφού η ΤτΕ δεν ενέκρινε τη νέα ηγεσία της Attica Bank



Ο έλεγχος των εισαγγελέων διαφθοράς αφορά παλαιότερη υπόθεση διαφημιστικών προγραμμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ που χειρίστηκε η εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα – «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» απαντούν πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος
Ερευνα των εισαγγελέων διαφθοράς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει η εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
Πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετών η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ο εισαγγελέας αναχωρεί από τα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα μετά τον έλεγχο
Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του κ. Στουρνάρα γίνεται στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στιο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της έρευνας κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Τότε από την ερεύνα προέκυψε αφενός πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνει ότι σήμερα αναμένεται η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank.

Στην πρώτη έκδοση του άρθρου εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η έφοδος των εισαγγελέων Διαφθοράς πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κ. Στουρνάρα.
Οι εισαγγελείς ερεύνησαν τα γραφεία της εταιρείας της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Η εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα βρίσκεται στην ίδια οδό όπου είναι και το σπίτι του διοκητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
 
 πηγή:pixlax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.