Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Απαγορεύονται όλα τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα

ΗΓαλλία πέρασε ένα νέο νόμο που απαγορεύει όλα τα πλαστικά ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και πιάτα που δεν βιοδασπώνται -Ενδεχόμενο η απαγόρευση να επεκταθεί σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.


Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2020, είναι μέρος της ενεργειακής μετάβασης για την Πράσινη Ανάπτυξη – ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει ως στόχο να επιτρέψει στη Γαλλία να κάνει μια πιο αποτελεσματική συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Παρά το γεγονός ότι κάποιες οικολογικές οργανώσεις είναι υπέρ της απαγόρευσης, άλλες υποστηρίζουν ότι έχει παραβιάσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων.
Το Pack2Go Europe, μια εταιρεία που εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τους ευρωπαίους κατασκευαστές συσκευασιών, λέει ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κατά του νέου νόμου ελπίζοντας ότι δεν θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη ήπειρο.
«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει το σωστό και να αναλάβει νομική δράση κατά της Γαλλίας για παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου»,
είπε ο γενικός γραμματέας της εταιρείας, Eamonn Bates στο Associated Press. «Αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς».
Ο κ Bates πιστεύει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα βιολογικής προέλευσης υλικά είναι πιο ευεργετικά για το περιβάλλον και φοβάται ότι η απαγόρευση μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να παρερμηνεύουν τη σημασία του νόμου.
«Η απαγόρευση θα γίνει έτσι κατανοητή από τους καταναλωτές, που θα σημαίνει ότι είναι ΟΚ για να αφήνουν αυτό το είδος συσκευασίας στην ύπαιθρο μετά τη χρήση, επειδή είναι εύκολα βιοδιασπώμενο στη φύση. Αυτό είναι ανοησία! Μπορεί να κάνει το πρόβλημα σκουπίδια ακόμα χειρότερο», είπε.
 πηγή:pixlax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.