Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Aνοίγει πάλι η Αμυγδαλέζα.

Ο νέος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων-μεταναστώνπου επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, παραδίδεται αύριο στις αστυνομικές εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας.


Το χώρο αναμένεται μάλιστα να επισκεφθεί αύριο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αφήνοντας το μήνυμα ότι πρόκειται για κρατούμενους… μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο.
Ο κ. Τόσκας και ο κ. Φιλιππάκος θα επιθεωρήσουν το χώρο, ο οποίος είναι έτοιμος να δεχτεί τους πρώτους φιλοξενούμενους.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αθηναϊκού πρακτορείου, αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν πως ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων- μεταναστών δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες περίπου.
Αμυγδαλέζα
Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες. Ακολούθως θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.
 πηγή:pixlax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.